Ana içeriğe atla

Riot Games'in Yeni FPS Oyunu Valorant



Riot Games'in yeni FPS oyunu Valorant, 2020'nin yaz aylarında çıkıcağı söyleniyor. Oyun %80 Counter Strike, %15 Overwatch, %5'de League Of Legends'dan esinlenilmiş. Bu rakamları kendim uydurdum herhangi bir kaynakta yazmıyor. Aslında League Of Legends'dan herhangi bir alıntısı yok fakat oyunun yapım firmasının Riot Games olması ve karakterlerin kendine özel yeteneklerinin olması League Of Legends'a azda olsa çağrıştırıyor. Valorant 5V5 olarak 25 Tur üzerinden oynanan ve 13. galibiyete ulaşanın kazandığı bir oyun.Bir taraf saldırı yaparken bir taraf savunma yapıyor CS mantığı. Oyunun seslendirmeleri tamamen Türkçe. Oyun içi mağaza mevcut, mağazadan silah kaplaması ve karakter alınabilcek. Valorant’ın kapalı beta sürümünde toplam 10 karakter yer alıyor. Düellocu, Gözcü, Kontrol Uzmanı ve Öncü olmak üzere dört sınıfı ayrılan her karakterin bir imza yeteneği, iki destek yeteneği ve bir “ulti” yeteneği bulunuyor.

Karakterler:

Breach: Öncü rolündeki bu karakter duvarlardan geçip kör eden atış yapıyor, düşmanı sersemleten sarsıntı yaratıyor, duvarlardan geçip hasar veren sarsıntı yaratıyor ve ulti yeteneği sayesinde düşmanı savurup sersemleten bir deprem oluşturuyor.
Brimstone: Kontrol Uzmanı rolündeki bu karakter hasar veren yangın bombası atıyor, görüşü kısıtlayan duman bulutu fırlatıyor, yere atış hızını artıran kuvvet işareti yerleştiriyor ve ulti yeteneği sayesinde yüksek hasar veren uydu saldırı yapıyor.
Cypher: Gözcü rolündeki bu karakter görüşü kısıtlayan ve yavaşlatan siber kafes atıyor, gizli kamera yerleştiriyor, bubi tuzağı kuruyor ve ulti yeteneği sayesinde ölen bir düşmanı kullanıp tüm düşmanların yerini tespit ediyor.
Jett: Öncü rolündeki bu karakter havaya sıçrıyor, hızlıca ileriye fırlıyor, görüşü kısıtlayan sis bulutu atıyor ve ulti yeteneği sayesinde tek vuruşta düşmanı öldürebilen bıçaklar fırlatıyor.
Omen: Kontrol Uzmanı rolündeki bu karakter menzil kısıtlayan gölge atışı ve gölge küresi fırlatıyor, ileriye doğru kısa mesafe ışınlanıyor ve ulti yeteneği sayesinde haritanın istediği yerine ışınlanıyor.
Phoenix: Düellocu rolündeki bu karakter kör eden işaret küresi atıyor, kendini iyileştiren ve rakibe hasar veren alev topu fırlatıyor, ateşten duvar örüyor ve ulti yeteneği sayesinde belli bir süre dahilinde ölünce işaretlediği yerde yeniden doğuyor.
Raze: Düellocu rolündeki bu karakter patlayıcı çanta ve parça tesirli bomba fırlatıyor, patlayarak düşmana hasar veren bot atıyor ve ulti yeteneği sayesinde yüksek hasar veren roketatar kullanıyor.
Sage: Gözcü rolündeki bu karakter yavaşlatma küresi, iyileştirme küresi ve duvar ören bariyer küresi fırlatıyor ve ulti yeteneği sayesinde ölen bir takım arkadaşını diriltiyor.
Sova: Öncü rolündeki bu karakter hasar veren şok oku ve düşmanı gösteren keşif oku fırlatıyor, baykuş drone’u kullanıyor ve ulti yeteneği sayesinde duvarlardan geçip hasar veren ok atıyor.
Viper: Kontrol Uzmanı rolündeki bu karakter hasar veren zehir küresi fırlatıyor, hasar veren zehir duvarı örüyor, hasar veren zehir kapsülü fırlatıyor ve ulti yeteneği sayesinde görüşü kısıtlayıp hasar veren zehir bulutu oluşturuyor.(kaynak)

Valorant'ın Sistem Gereksinimleri

Minimum (30fps)
Intel Core 2 Duo E8400 işlemci
Intel HD 3000 ekran kartı
4 GB bellek
8 GB disk alanı

Önerilen (60fps)
Intel i3-4150 işlemci
NVIDIA GeForce GT 730
4 GB bellek
8 GB disk alanı

Yüksek (144fps)
Intel Core i5-4460 3.2 GHz işlemci
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ekran kartı
4 GB bellek
8 GB disk alanı(kaynak)

Son olarak Valorant'ın oyun içi görselleri;












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CS:GO Hakkında Bilmediğiniz Detaylar

1-Bot İsimleri Cs:Go'daki Bot isimleri oyunun yapımında emeği geçenlerin ismi. 2-Round Sonlarındaki Sesler Cs 1.6'dan beri hiç değişmemiştir. 3-Silah Değiştirme Sesleri Rekabetçiden rakip silah değiştirme sesini duymasın diye değiştirmiyoruz.  Ancak silah sesinizi sizden başka duyan yok 4-Oyundaki gördüğünüz çoğu grafitinin bir anlamı var. Mesela popüler haritalardan olan Dust2'de A plant'in orda Goose yazısı görürsünüz. Goose'un anlamı oyunu oluşturanlardan birinin nicki olması. 5-Cs:Go ilk Çıktığında Skinleri yoktu Cs:Go ilk çıktığında skinleri yoktu. Oyuna 2013 yılında ilk skin eklendi. 6- İlk Cs Oyunundan Beri Bombanın Kodu Aynı 7- İstatistiklere Göre Cs:Go'da En İyiler Almanya, İsveç ve Amerika. Türkiye ise 31. sırada.

Dünyanın En Zor Oyunu

Dünyanın en zor oyununu sizce ne kadar iyi oynayabilirsiniz? Ben oyunu oynadım ve eskiden 2.seviyeye geldiğimi hatırlıyorum fakat şuanda 1.seviyeyi geçemedim. Oyunda hiç kimsenin ilerleyemediği kadar seviye var. Dünya genelinde oyunu bitiren kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Oyun hem refleks hemde mantık gerektiren web tabanlı bir oyun, herhangi bir bilgisayardan oynayabilirsiniz. Mobilden de oynayabilirsiniz tabi ama daha zorlu olucağını düşünüyorum. Oyunun Oynamak İçin Bağlantı